Gyakran ismételt kérdések

Regisztráció

 • A regisztráció után tudja megadni az ingatlanra vonatkozó adatokat, ami az egyik legfontosabb információ a vizsgálatok elkészítéséhez.
 • Így biztos lehet abban, hogy az Ön által regisztrált elektronikus elérhetőségre az eredeti vizsgálat eredménye érkezik.
 • A regisztráció után rendszerünk segítségével pontosan nyomon követheti, hogy kik és mikor jelentkeztek az Ön ingatlanjára.

Valóban, az „Új ingatlan hozzáadása” menüponton keresztül lehetősége van ingatlanját regisztrálni a következő adatok megadásával:

 • ingatlan típusa: lakás / ház / szoba
 • ingatlan építéstechnológiai jellege: tégla / panel / csúsztatott zsalus
 • irányítószám, település, utca, házszám megadása
 • lakóterület, szobák száma, félszobák száma
 • havi bérleti díj összege
 • havi várható rezsi költség (átlagos)

Igen, az „Új ingatlan hozzáadása” menüpontra történő kattintás után van lehetőség több ingatlant is hozzáadni.


Miután kitöltötte és elmentette az ingatlanra vonatkozó alapadatokat, rendszerünk automatikusan generál Önnek egy egyedi ingatlan azonosító számot. Amennyiben szeretne bérlőjelöltjeitől megfelelőségi vizsgálatot kérni, juttassa el számukra ezt az azonosító számot személyesen, e-mailben, telefonon, vagy akár az ingatlanhirdetésén keresztül.


A bérlőjelöltek kizárólag ennek a számnak az ismeretében tudnak jelentkezni, illetve vizsgálatot készíttetni az Ön ingatlanjára. Ebből az okból kifolyólag az egyedi azonosító számot mindig át kell adni a jelöltek részére.


Akár személyesen, akár elektronikusan (e-mail, SMS) is eljuttathatja érdeklődői részére. Sőt, már ingatlan hirdetésében is jelezheti, az itt látható példához hasonlóan, hogy Ön kizárólag ellenőrzött bérlőknek adja ki a lakását.

„..Bérlők részére független megfelelőségi vizsgálat készítése kötelező. Tenancy.hu ingatlan azonosító: #3897456..„


60 napon belül hirdetése aktív státuszról automatikusan passzív státuszra változik. Azonban lejárat előtt a regisztráció során megadott email címre küldött link segítségével további 30 napra meghosszabíthatja azonosító számának érvényességét. Az azonosító szám meghosszabításának hiányában a 60 napos érvényességi idő lejártát követően nincs lehetőség az azonosító számot újra aktíválni.


Nem szükséges újra megadni az ingatlan alapadatait. Fiókjába belépve a „Módosítás” menüpontunk segítségével egyszerűen módosíthatja a meghirdetett ingatlanjának meglévő adatait.


Nem szükséges újra megadni az ingatlan alapadatait. „Módosítás” menüpontunk segítésével módosíthatja ingatlanja bérleti díját.

Független megfelelőségi vizsgálat


Miután a bérlőjelöltek minden vizsgálathoz szükséges adatot és dokumentumot a rendelkezésünkre bocsátottak, a vizsgálat és a besorolás elkészítése körülbelül 2-3 munkanap alatt zajlik le. Amennyiben bérlőjelöltje weboldalunkon keresztül már más ingatlanra is jelentkezett, ezáltal adatainak átvizsgálását korábban elvégeztük, úgy a megfelelőségi besorolást jellemzően már 1 munkanapon belül el tudjuk készíteni az Ön ingatlanjára vonatkozóan.


 • A vizsgálatok többek között a következőket foglalják magukban:
 • Bűnügyi nyilvántartó rendszerekben található adatok szűrése, amely tartalmazza a magyarországi és euópai rendőrségi körözési listák vizsgálatát, valamint a hatósági erkölcsi bizonyítvány ellenőrzését.
 • Eladósodottsági vizsgálat a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott adatok alapján.
 • Munkaviszony és jövedelem vizsgálata a bérlő által rendelkezésünkre bocsátott információk felülvizsgálatával.Személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok ellenőrzése a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala segítségével.

Cégünk kidolgozott egy független öt osztályos bérlő besorolást. A besorolásban elért pontok alapján a bérlők objektív módon hasonlíthatóak össze.


Bérlő minősítése Elért pontszám
A+ Kifejezetten ajánlott 800-1000
A Ajánlott 600 - 799
B Közepesen ajánlott 400 – 599
C Nem ajánlott 200-399
D Kifejezetten nem ajánlott 0-199


A megfelelőségi vizsgálatok eredményét elektronikus úton juttatjuk el Önnek és a bérlőknek is, a regisztráció során megadott e-mail elérhetőségre. Emellett lehetőség van rendszerünkön keresztül is megnyitni, illetve kinyomtatni az elkészült vizsgálatokat.


Mivel külföldi állampolgárok esetében a rendelkezésünkre álló dokumentumok és adatok hiányosak lehetnek, így nem magyar állampolgárok részére a megfelelőségi vizsgálat elkészítését nem tudjuk vállalni.


Igen, tudunk, de általánosságban elmondható, hogy a diákok havi rendszeres jövedelmet nem tudnak igazolni, és ezt a megfelelőségi besorolásuk eredménye is tükrözni fogja.

Ingatlanközvetítő által hirdetett ingatlan


Ebben az esetben két lehetősége van:

 1. Amennyiben Önnek fontos, hogy első kézből értesüljön az elkészült vizsgálatok eredményeiről, akkor javasoljuk, hogy Ön legyen az, aki beregisztrál, és egyedi ingatlan azonosító számot generál. Ily módon a besorolásokról is Ön fog értesítőt kapni, amelyek alapján egyeztethet ingatlanközvetítőjével a bérlőjelöltekről.
 2. Amennyiben a független besorolásokat közvetítőjén keresztül szeretné csak megkapni, akkor ezt jeleznie kell ingatlanközvetítője felé, aki ugyanolyan módon elvégezheti Ön helyett a regisztrációt, és megkaphatja a vizsgálatok eredményét.

Szolgáltatási díj

Vizsgálat ellenőrzése


Nem javasoljuk, hogy egy korábbi, másvalaki ingatlanjára készített bérlői besorolást a saját ingatlanjára vonatkozóan is elfogadjon, mivel a besorolások eredményei az ingatlanok paramétereitől függően változhatnak. Érdemes mindig friss vizsgálatot kérnie a bérlőjelöltektől a saját ingatlanjára vonatkozóan.

Ezen felül legújabb fejlesztésünknek köszönhetően már arra is lehetősége van, hogy a személyesen, kinyomtatott formában átadott besorolási eredmények hitelességét ellenőrizhesse honlapunkon. Nincs más teendője, mint megadni az átadott vizsgálaton található egyedi ingatlan azonosító számot, illetve a megfelelőségi vizsgálat számát, és azonnal kiderítheti, hogy az átadott vizsgálat eredeti-e.

Regisztráció törlése


Természetesen lehetősége van regisztrációját és adatait bármikor töröltetni. Ehhez nincs más teendő, mint a törléshez kapcsolódó igényt jelezni az info@tenancy.hu email címen. Ezt követően rendszereinből az összes felhasználói adata véglegesen eltávolításra kerül.

Van már fiókja? Lépjen be
A regisztrációs űrlap elküldésével elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta és a bennük foglaltakat elfogadja.