Hogyan működik – Lépésről-lépésre

Csapatunk kizárólag a magyarországi ingatlan-bérbeadási piacra fejlesztett ki egy úgynevezett Független Bérlés Támogató Rendszert, melynek segítségével az ingatlantulajdonosok, vagy az ő ingatlanjukat hasznosító ingatlanközvetítők korlátlan számú megfelelőségi vizsgálatot készíttethetnek a potenciális bérlőkkel.

Hogyan néz ki a folyamat?
Szempontok, melyeket a vizsgálat során figyelembe veszünk

Az ingatlan azonosítóra érkező jelentkezéseket a kapcsolódó információkkal együtt minden esetben egyedileg és egyenként átvizsgáljuk. A vizsgálat a következőket foglalja magában:

  • Bűnügyi nyilvántartó rendszerekben található adatok szűrése, amely tartalmazza a magyarországi és európai rendőrségi körözési listák vizsgálatát, valamint a hatósági erkölcsi bizonyítvány ellenőrzését.
  • Eladósodottsági vizsgálat a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott adatok alapján.
  • Munkaviszony és jövedelem vizsgálata a bérlő által rendelkezésünkre bocsátott információk felülvizsgálatával.
  • Személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok ellenőrzése a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala segítségével.

A Független Bérlés Támogató Rendszer ezen adatok alapján végzi el a megfelelőségi vizsgálatot, melynek eredményeképpen minden bérlő független megfelelőségi besorolást kap az adott ingatlanhoz.

Megfelelőségi vizsgálat tartalma
és a független öt osztályos besorolás

Az elkészült megfelelőségi vizsgálat eredménye párhuzamosan feltöltésre kerül a bérbeadó és a bérlő felületére, melyről e-mailben mindkét félnek értesítést küldünk. A megfelelőségi besorolás az elért pontszámok szerint a következőképpen alakulhat:


Független (öt osztályos) megfelelőségi besorolás

Bérlő minősítése Elért pontszám
A+ Kifejezetten ajánlott 800-1000
A Ajánlott 600 - 799
B Közepesen ajánlott 400 – 599
C Nem ajánlott 200-399
D Kifejezetten nem ajánlott 0-199Mit kell tennie, ha szeretne megfelelőségi
vizsgálatot kérni bérlőjelöltjeitől?

Önnek nincs más dolga, mint weboldalunkon keresztül megigényelni egyedi ingatlan azonosítóját. Az azonosító szám igénylést végezheti Ön, vagy megbízhatja vele ingatlanközvetítőjét is.

Első lépésként regisztráljon be oldalunkra, az alábbi linkre kattintva. Ezután a kiadó ingatlannal kapcsolatban kell megadnia néhány fontosabb adatot, majd rendszerünk elküldi Önnek az egyedi ingatlan azonosító számot. Ezt követően már tényleg nincs más teendője, mint eljuttatni ezt az azonosító számot az ingatlanja iránt érdeklődőknek.

Az Ön által generált egyedi ingatlan azonosítóra érkező vizsgálatok elkészülésekor e-mailben értesítőt küldünk Önnek. Az ebben található link segítéségével könnyedén megtekintheti, vagy akár le is töltheti az elkészült megfelelőségi besorolás eredményeit.

Megfelelőségi vizsgálat elkészítésének ideje
 

Amennyiben rendelkezik már egyedi ingatlan azonosítóval, akkor akár azonnal is készülhet megfelelőségi vizsgálat, ha egy bérlő jelentkezik az Ön ingatlanjára. A vizsgálat elkészüléséhez a bérlőjelöltek által átadott anyagok felülvizsgálatára van szükség, amit a beérkezés után általában 1-3 munkanapon belül végzünk el.
A megfelelőségi vizsgálat ellenőrzése – arra az esetre,
ha ingatlanközvetítőt bízott meg a regisztrációval

Amikor a megfelelőségi vizsgálatokat elkészítjük, az értékelést minden esetben elküldjük a regisztráció során megadott e-mail címre, ám amennyiben nem Ön, hanem ingatlanközvetítője regisztrált be oldalunkra, a besorolás eredményéről is csak ő fog értesítést kapni.

Azonban legújabb fejlesztésünknek köszönhetően az ingatlan azonosító számának és a bérlőjelölt regisztrációs számának megadásával lehetősége van ellenőriznie az adott bérlőre vonatkozó megfelelőségi besorolást. Ezzel elkerülhetőek a visszaélések, ha például a bérlő papír formájában akarja Önnek bemutatni besorolását. Emellett akkor is bármikor ellenőrizheti a megfelelőségi vizsgálat eredményét, ha nem saját maga kezeli az ingatlanját.

Megfelelőségi vizsgálat ellenőrzése

 
 
 
A szolgáltatás díja

Szolgáltatásunk tartalmazza a
  1. weboldalunkon történő regisztrációt,
  2. az egyedi ingatlan azonosító szám generálását,
  3. és az elkészült megfelelőségi besorolások kézhezvételét, adott esetben a besorolás ellenőrzését.
Mindez Önnek, mint bérbeadónak teljesen ingyenes!

Van már fiókja? Lépjen be
A regisztrációs űrlap elküldésével elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta és a bennük foglaltakat elfogadja.