Gyakran ismételt kérdések

Regisztráció


A regisztrációt követő űrlap kitöltése és az alátámasztásul szolgáló dokumentumok feltöltése után az adatok egy elkülönített, internet hozzáférés nélküli számítógépen kerülnek tárolásra és feldolgozásra. A továbbiakban sem Önnek, sem senki másnak nincs lehetősége visszatölteni a feltöltött fájlokat, illetve semmilyen módon nem kezdeményezheti adatai visszaküldését. A független bérbevevői tanúsítványok elkészítését követő 60. napon a feltöltött fájlokat kitöröljük rendszereinkből, és a továbbiakban cégünk részére kizárólag az ezekből az adatokból készített tanúsítvány fog rendelkezésre állni. Munkatársaink a feltöltött adatokat az átvizsgálás során teljes diszkrécióval kezelik.


A rendelkezésünkre bocsájtott anyagok egyedi vizsgálatát kizárólag cégünk munkatársai végzik, az adatokhoz se tulajdonos, se ingatlanközvetítő nem férhet hozzá.


Sajnos nem. Minden bérlőjelölt külön regisztrációjára és megfelelőségi vizsgálatára szükség van, hiszen hiába együtt szeretnék bérelni a lakást, minden fél (legyenek iskolatársak, élettársak, barátok) megbízhatóságáról, fizetőképességéről meg kell győződnie az ingatlan tulajdonosának.

Azonban a külön regisztrációt követően már lehetőség van közösen is jelentkezni egy adott ingatlanra, amit figyelembe veszünk a közösen jelentkező személyek megfelelőségi besorolásakor.

Független bérbevevői tanúsítvány és független megfelelőségi vizsgálat készítésének lépései


Az ingyenes regisztrációt követően első lépésként minden bérlőnek bérbevevői tanúsítványt kell készíttetnie. Az általuk kitöltött űrlap és a kapcsolódó dokumentumok alapján állítjuk ki a tanúsítványt, amely alkalmassá teszi a bérlőt, hogy rendszerünkön keresztül a különböző ingatlanokra jelentkezzen. A tanúsítvány kizárólag belső használatra készül, és önmagában nem dönti el, hogy az adott bérlő alkalmas jelölt lenne-e, csupán a megfelelőségi vizsgálat alapját képezi.


Amennyiben rendelkezik független bérbevevői tanúsítvánnyal (ami azt jelenti, hogy csapatunk átvizsgálta az űrlap és a feltöltött dokumentumok helyességét), onnantól kezdve szabadon jelentkezhet ingatlanközvetítők, bérbeadók által meghirdetett ingatlanokra, a megadott ingatlan azonosítók segítségével. A jelentkezést követően csapatunk a korábban jóváhagyott tanúsítvány segítségével elvégzi a megfelelőségi vizsgálatot, és az eredményét elküldi mindkét félnek.


A különböző ingatlanokra készített megfelelőségi vizsgálatokat megelőzi a tanúsítvány elkészítése. Az ingatlanokra nem lehet jelentkezni tanúsítvány nélkül.


Jellemzően 2 – 3 munkanap alatt ellenőrizzük le az átadott anyagokat. Amennyiben igénybe veszi expressz szolgáltatásunkat, az adott munkanapon 12 óráig felöltött adatok alapján már 1 munkanapon belül elkészítjük tanúsítványát, melynek segítségével készíttethet megfelelőségi vizsgálatot.


 • Személyazonosságot igazoló iratok másolata
 • Hatósági erkölcsi bizonyítvány másolata
 • Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott igazolás
 • Munkaviszony és jövedelem alátámasztásául szolgáló igazolások

Erre sajnos nincs lehetőség. Biztonságtechnikai és környezetterhelési okokból nem fogadjuk sem postai úton, sem személyesen a dokumentumokat. Emellett ez Önnek is csak plusz költség-, idő- és energia befektetést jelentene a gyorsabb, egyszerűbb dokumentumfeltöltés helyett.


Az Ön által feltöltött fájlokat egy külön, internet nélküli számítógépen tároljuk, mely rendszerből az adatok minden esetben 2 hónap (60 nap) múlva törlésre kerülnek.


Mivel cégünk részére kulcsfontosságú a bérlők adataival való visszaélés elkerülése, ezért biztonsági okokból semmilyen körülmények között nem szolgáltatjuk vissza a feltöltött adatokat és dokumentumokat.


Ebben az esetben (ingatlan azonosító szám megléte mellett) máris jelentkezhet egy hirdetésre. A jelentkezése alapján elkészítjük a megfelelőségi vizsgálatot, azon belül a megfelelőségi besorolást. Ennek időigénye körülbelül 1 munkanap.


A független bérbevevői tanúsítvánnyal szolgáltatási díjaink megfizetését követően korlátlan számú ingatlanra jelentkezhet. Ehhez nincs más dolga, mint rendszerünkben kiválasztani az elkészült tanúsítványt, és megadni az ingatlanok egyedi azonosító számait.


Jelentkezzen be bérlői felületén, és a „Jelentkezés ingatlan azonosítóra” menüpontban adja meg az ingatlan azonosító számát.

Független (öt osztályos) megfelelőségi besorolás


Cégünk kidolgozott egy független öt osztályos bérlő besorolást. A besorolásban elért pontok alapján a bérlők objektív módon hasonlíthatóak össze.

Bérlő minősítése Elért pontszám
A+ Kifejezetten ajánlott 800-1000
A Ajánlott 600 - 799
B Közepesen ajánlott 400 – 599
C Nem ajánlott 200-399
D Kifejezetten nem ajánlott 0-199

A legfontosabb lépés, hogy minden általunk bekért anyagot elküldjön nekünk. Ha valami hiányzik, azt nem tudjuk értékelni, tehát nem is tudunk pontot adni érte.

Minden dokumentumból a lehető legfrissebbet érdemes átadni. Például 6 hónappal ezelőtti erkölcsi bizonyítványhoz képest magasabb megbízhatósági pontszámot kap egy friss, 1 hónapon belül kibocsájtott erkölcsi bizonyítvány.

Ha ketten szeretnének beköltözni, célszerű mindkettőjük jövedelmét igazolni (külön tanúsítvánnyal), mellyel szintén jobb besorolást kaphatnak.


Mivel a „Tanúsítvány véglegesítése” gombra kattintva jelzi felénk, hogy a feltöltéssel végzett, és cégünk megkezdheti az átadott anyagok ellenőrzését, utólag beküldött dokumentumokat ezután nem tudunk fogadni és figyelembe venni. Így amennyiben a véglegesítés után frissebb, vagy teljesen új dokumentumokat szeretne feltölteni, új tanúsítványt kell készíttetnie.

A fentiek miatt javasoljuk, hogy ne véglegesítse tanúsítványát addig, amíg nem győződött meg arról, hogy az összes szükséges adatot feltöltötte!


Minden esetben egyedileg vizsgáljuk át az átadott dokumentumokat, és azok kiadásának idejét, melyek segítségével egyedi besorolást készítünk minden egyes ingatlan jelentkezéshez.

Amennyiben a bérlői jelentkezések eltérő napon történnek egy hasonló ingatlanra (például egy teljesen megegyező havi kiadású ingatlanra), akkor előfordulhat, hogy a független besorolása a későbbiekben készített vizsgálatnak rosszabb lesz.

Az elkészült tanúsítványával minél később jelentkezik egy ingatlanra, annál inkább csökken a megfelelőségi besorolása.


A vizsgálat során nem írunk elő kötelező határidőt arra, hogy a bemutatandó dokumentumoknak mikoriaknak kell lenniük. Azonban felméréseink alapján úgy véljük, hogy mindig a frissebb igazolásokat nézik jó szemmel az ingatlantulajdonosok. Emiatt például két „tiszta” erkölcsi bizonyítvány közül a frissebb keltezésű bizonyítványt részesítjük előnyben. A megfelelőségi besorolás figyelembe veszi a tanúsítvány készítésének idejét, így az idő múlásával fokozatosan csökken a megfelelőségi besorolás, abban az esetben is, ha ugyanarra az ingatlanra jelentkezik.

Szolgáltatási díjak és fizetés


 1. Független bérbevevői tanúsítvány készítése 2-3 munkanapon belül: bruttó 12.900 Ft. Az ár tartalmazza 1 db megfelelőségi vizsgálat elkészítését is. Amennyiben több hét vagy hónap telt el az utolsó tanúsítvány készítését követően, javasoljuk tanúsítványának újbóli elkészítését a minél jobb besorolás elérése érdekében.
 2. Gyorsított független bérbevevői tanúsítvány készítése 1 munkanapon belül: bruttó 19.900 Ft. Az ár tartalmazza 1 db megfelelőségi vizsgálat elkészítését is. Amennyiben ezt a csomagot választja, úgy az adott munkanapon 12 óráig feltöltött adatokat maximum 24 órán belül átvizsgáljuk. Abban az esetben, ha a tanúsítvány a mi hibánkból nem készül el 24 órán belül, úgy természetesen megtérítjük a normál és gyorsított tanúsítvány készítési díjak különbözetét. Amennyiben a szolgáltatási díjunk nem kerül kiegyenlítésre 24 órán belül, a gyorsított tanúsítványt nem áll módunkban elkészíteni. Ezzel a csomaggal lehetőség nyílik egy napon belül beadni anyagait, és elkészíttetni megfelelőségi vizsgálatát.
 3. Független megfelelőségi vizsgálat díja: bruttó 3.900 Ft/vizsgálat.

A bérbeadók a bérlőktől rendszerünk segítsége nélkül is elkérhetnék a személyes adatokat, papírokat, és semmi sem garantálná a bérlők számára, hogy nem fognak visszaélni ezekkel az információkkal. Ezzel szemben a mi egyik elsődleges célunk, hogy a bérlők adatait megóvjuk, biztonságosan kezeljük. Tehát a rendszerünk valódi előnyét a bérlők élvezik, ezért terheli őket a használat díja.


A bérbeadók a bérlőktől rendszerünk segítsége nélkül is elkérhetnék a személyes adatokat, papírokat, és semmi sem garantálná a bérlők számára, hogy nem fognak visszaélni ezekkel az információkkal. Ezzel szemben a mi egyik elsődleges célunk, hogy a bérlők adatait megóvjuk, biztonságosan kezeljük. Tehát a rendszerünk valódi előnyét a bérlők élvezik, ezért terheli őket a használat díja.


A tanúsítvány elkészüléséről elektronikus úton értesítjük, ezt követően Önnek nincs más dolga, mint megadni az ingatlanok azonosító számát, amelyekre jelentkezni szeretne. 1 db ingyenes vizsgálat benne van az árban, a többi vizsgálat díjbekérőjét pedig rendszerünk automatikusan elküldi Önnek.


A hatályos jogszabályoknak mindenben megfelelő elektronikus számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton továbbítunk. A folyamat a következő:

 1. Kiválasztja a terméket (tanúsítvány, gyorsított tanúsítvány, vizsgálat). A rendszer kiszámolja a szolgáltatási díj összegét.
 2. A szolgáltatási díjról az automatikus számlázási rendszerünk küld egy díjbekérőt a regisztráció során megadott e-mail címre.
 3. Ezt követően két módon teljesítheti a fizetést:
  • bankkártyával
  • átutalással
 4. A gyorsabb ügyintézés érdekében a díjbekérő kiküldése után már elkezdjük feldolgozni az adatokat, azonban kizárólag a szolgáltatási díjunk beérkezését követően adjuk át az eredményeket az érintett feleknek.

Regisztráció törlése


Természetesen lehetősége van regisztrációját és adatait bármikor töröltetni. Ehhez nincs más teendő, mint a törléshez kapcsolódó igényt jelezni az info@tenancy.hu email címen. Ezt követően rendszereinből az összes felhasználói adata véglegesen eltávolításra kerül.

Van már fiókja? Lépjen be
A regisztrációs űrlap elküldésével elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta és a bennük foglaltakat elfogadja.