Hogyan működik – Lépésről-lépésre

Hogyan néz ki a folyamat?


Független bérbevevői tanúsítvány készítése

Az alábbi linken található regisztrációt követően készíttetheti el bérbevevői tanúsítványát, mely tanúsítvány a különböző ingatlanokra elküldött jelentkezések alapját fogja szolgálni. A tanúsítványhoz egy űrlapot kell kitöltenie, illetve rendelkezésre bocsájtani az űrlapban feltüntetett adatok alátámasztásául szolgáló dokumentumokat. A megadott adatokat és dokumentumokat a legnagyobb diszkrécióval kezeljük, a bérbeadóhoz nem juttatjuk el őket.

A kitöltést követően 2 munkanapon belül átvizsgáljuk az átadott anyagokat a következő szempontok alapján:

  • Bűnügyi nyilvántartó rendszerekben található adatok szűrése, amely tartalmazza a magyarországi és európai rendőrségi körözési listák vizsgálatát, valamint a hatósági erkölcsi bizonyítvány ellenőrzését.
  • Eladósodottsági vizsgálat a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott adatok alapján.
  • Munkaviszony és jövedelem vizsgálata.
  • Személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok ellenőrzése a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala segítségével.

Az általunk fejlesztett Független Bérlés Támogató Rendszer ezen adatok alapján állítja ki a bérbevevői tanúsítványt, amely a megfelelőségi vizsgálat alapját fogja képezni. A tanúsítvány elkészülését követően az Ön tanúsítványához tartozó azonosító számot fogjuk a rendelkezésére bocsájtani.

Megfelelőségi vizsgálat készítése

A tanúsítvány elkészülését követően lehetősége van megfelelőségi vizsgálatot készíttetni, amikor egy adott ingatlan bérlésére szeretne jelentkezni. A vizsgálat elkészítését a meghirdetett ingatlan azonosító számának ismeretében tudjuk elvégezni, amelyet az ingatlan bérbeadójától vagy kezelőjétől kaphat meg. Minden új ingatlanra történő jelentkezés esetén külön megfelelőségi vizsgálatot készítünk, mivel annak eredménye függ az ingatlan jellegétől (pl. bérleti díj nagysága).
A vizsgálathoz nem kell mást tennie, mint rendszerünkön keresztül megadnia az ingatlan azonosító számát, illetve a független bérbevevői tanúsítványának számát. Az elkészült vizsgálat eredményét az ingatlan azonosító szám tulajdonosának és Önnek is eljuttatjuk e-mail formájában.

Megfelelőségi vizsgálat tartalma
és a független öt osztályos besorolás

Az elkészült megfelelőségi vizsgálat eredménye párhuzamosan feltöltésre kerül a bérbeadó és a bérlő felületére, melyről e-mailben mindkét félnek értesítést küldünk. A megfelelőségi besorolás az elért pontszámok szerint a következőképpen alakulhat:


Független (öt osztályos) megfelelőségi besorolás

Bérlő minősítése Elért pontszám
A+ Kifejezetten ajánlott 800-1000
A Ajánlott 600 - 799
B Közepesen ajánlott 400 – 599
C Nem ajánlott 200-399
D Kifejezetten nem ajánlott 0-199
A szolgáltatás díja

  1. Független bérbevevői tanúsítvány készítése 2-3 munkanapon belül: bruttó 12.900 Ft. Az ár tartalmazza 1 db megfelelőségi vizsgálat elkészítését is. Amennyiben több hét vagy hónap telt el az utolsó tanúsítvány készítését követően, javasoljuk tanúsítványának újbóli elkészítését a minél jobb besorolás elérése érdekében.
  2. Gyorsított független bérbevevői tanúsítvány készítése 1 munkanapon belül: bruttó 19.900 Ft. Az ár tartalmazza 1 db megfelelőségi vizsgálat elkészítését is. Amennyiben ezt a csomagot választja, úgy az adott munkanapon 12 óráig feltöltött adatokat maximum 24 órán belül átvizsgáljuk. Abban az esetben, ha a tanúsítvány a mi hibánkból nem készül el 24 órán belül, úgy természetesen megtérítjük a normál és gyorsított tanúsítvány készítési díjak különbözetét. Amennyiben a szolgáltatási díjunk nem kerül kiegyenlítésre 24 órán belül, a gyorsított tanúsítványt nem áll módunkban elkészíteni. Ezzel a csomaggal lehetőség nyílik egy napon belül beadni anyagait, és elkészíttetni megfelelőségi vizsgálatát.
  3. Független megfelelőségi vizsgálat díja: bruttó 3.900 Ft/vizsgálat.

Van már fiókja? Lépjen be
A regisztrációs űrlap elküldésével elismeri, hogy az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót elolvasta és a bennük foglaltakat elfogadja.